Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@06:45:03 GMT

سختى عبور از دیوار بى اعتمادى مردم

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۶۹۰۵۹

سختى عبور از دیوار بى اعتمادى مردم

جلال خوش چهره - کارشناس مسائل سیاسی

 مشکل اصلى، فقدان ظرفیت لازم براى تشکیل دولت قدرتمند است. دولت قدرتمند آن است که مشروعیت، محبوبیت و اعتبار لازم را در داشتن برنامه، توانایى و اراده تغییر اوضاع بدون ملاحظات عافیت طلبانه و موانع ناکارآمد شدن دولت ها داشته باشد.  در این صورت است که دولت با در اختیار داشتن کنترل برنامه ها، خواهد توانست برون رفت اوضاع از آشفتگى هاى کنونى را براساس اهمیت عمودى آنها در دستور کار قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

آنچه سبب شده که به رغم شعارها و وعده هاى رنگارنگ نامزدهاى انتخاباتى، افکار عمومى آن را باور نکند، در وهله نخست برخى وعده هایى نیست که از کمترین استدلال منطقى، علمى و واقعى برخوردارند. تجربه  ادوار انتخابات گذشته  چنین  آموخته است که شرط لازم وکافى براى امید بستن به هریک از نامزدهاى این دوره از رقابت ها براى کسب کرسى ریاست دولت، باور پذیر شدن و بودن  ظرفیتى است که خواست، توان و اراده لازم را براى اجراى برنامه هایى که وعده داده مى شود، در بضاعت آنان  دریابند. به عبارت روشن، نزد افکار عمومى این پرسش و خواست  مطرح است که با وجود به رسمیت شناختن همه مشکلات جارى کشور از سوى همه طرف هاى رقیب، آیا اراده لازم براى تشکیل دولتى قدرتمند که قادر به عبور از همه موانع کلیدى پیش پاى دولت هاى گذشته، ایجادشده است؟ آیا قرار است دولت آینده تنها در اندازه کارگزارى عمل کند و به رفع و رجوع مشکلاتى مشغول شود که آن را مانند دولت هاى گذشته دچار روزمره گى هاى معمول کند؟ در این صورت دیر نخواهد بود که دولت آینده با هر ماهیت و رویکرد سیاسی – اقتصادى به همان سرنوشتى دچار شود که اسلاف آن دچار شدند.  

نخستین مناظره تلویزیونى هفت نامزد گزینش شده شوراى نگهبان، به رغم حملات تند و تیز آنان به یکدیگر و اعلام هشدارها و نهیب هایى درباره خطرات احتمالى پیش روى کشور، اگرچه نتوانست شور لازم را میان مردم براى رغبت حضور فعال در انتخابات پیش رو فراهم کند،اما حاوى اشاراتى مهم از سوى هریک از نامزدها در چرایى دولت ضعیف بود. این اشارات،هر چند گذرا و پنهان در دعواى سیاسى، انگشت خود را متوجه جنبه هایى کرد که مدعیان کرسى ریاست دولت دهم براى کسب اعتبار و مشروعیت  نزد افکار عمومى، لازم است مختصات برنامه هاى خود را در این باره به روشنى تبیین کنند.  

سوء مدیریت؛ لزوم عبور از تنگناهاى اقتصادى؛ فقدان برنامه در تعقیب اهداف رشد پایدار اقتصادى؛ تورم افسار گسیخته؛ بیکاری؛ بحران مسکن؛ ناتوانى در بهره گیرى از ظرفیت هاى اقتصادى کشور از جمله کم رنگى و انفعال سرمایه داران کلان و خرد ملى؛ توقف در عدم بهره گیرى از فرصت هاى تجارى – صادراتى با همسایگان؛  عدم حضور فعال در محیط اقتصاد جهانى؛ سقوط ارزش پول ملى؛ خطر یکى شدن اقتصاد کشور با مدل هاى ونزوئلایى و کره شمالى و سرانجام فقر محبوبیت، اعتبار علمى، دانش تجربى نامزدهایى که آن را به دیگرى نسبت مى دهند، موارد مهم و استراتژیکى بود که نامزدهاى رقیب در نخستین مناظره خود نزد افکار عمومى به آن اشاره کردند. این اشارات البته واقعى است اما هیچ یک از نامزدها به چرایى و چگونگى این تصویر و تعریف ارایه شده آنان از اوضاع کشور نپرداختند؛ تصویرى که در هر دوره از انتخابات ریاست جمهورى به شکل تشدید شده و بغرنج تر از گذشته، وسیله تبلیغات نامزدهاى انتخاباتى قرار گرفته ، دارد و یحتمل خواهد داشت.  

بازخوانى مشکلات نزد مردم بدون داشتن ایده کار گشا با پشتوانه تضمین شده براى استقرار دولت قدرتمند،نزد مردمى که همه مشکلات را هر روز در سفره ها و سبد هزینه هایشان مى بینند و لمس مى کنند جذابیت ندارد.  مردم وعده هاى انتخاباتى نامزدها را با میزان اعتبار آنان در شعارهایشان و نیز منابع و ظرفیت هاى شناخته شده موجود براى امکان تحقق هریک از وعده ها ى مدعیان، متر کرده و مى سنجند. از این رو  ممکن است نقد نامزدها از اوضاع همانى باشد که مردم دارند اما واقعیت آن است که براى جلب باور آنان باید از دیوار بلند بى اعتمادى هاى موجود عبور کرد. 

ایده دولت قدرتمند به ایده پرداز آن متکى است. از این رو نامزدهایى که مردم ،نخستین مناظره آنان را در رقابت براى کسب ریاست کرسى دولت سیزدهم تماشا کردند، لازم است نخست این پرسش را از خود کنند که آیا در روزگار قحطى اعتماد و اعتبار، از گیرایى در ارایه برنامه هاشان نزد دیگران برخوردارند؟ دوم؛ تجربه مردم از میزان وفادارى و ایمان آنان به آنچه مدعى آن هستند، چگونه است؟ سوم؛  کارنامه آنان در همه سال هایى که در مقام هاى عالى بوده اند، چه مشروعیتى را امروز براى ایشان رقم زده تا پشتوانه ریاست بر دولت قوى و پیش برنده باشد؟ 

ظرفیت هاى موجود براى استقرار چنین دولتى چه میزان پاسخگوست؟

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دولت انتخابات رقابت دولت دهم رشد تورم اقتصاد پول فقر انتخابات یادداشت انتخابات 1400 دولت قدرتمند افکار عمومى برنامه ها وعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۹۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفتن حسن یزدانی به مجارستان اشتباه است!

به گزارش "ورزش سه"، محمد طلايى يكى از قهرمانان دنياى كشتى آزاد با سه مدال ارزشمند طلا، نقره و برنز قهرمانى جهان محسوب مى‌شود كه در سطح مربيگرى پايه و بزرگسالان نيز كارنامه درخشانى بر جاى گذاشته و در حال حاضر حسن يزدانى، كامران قاسمپور، يونس امامى و عليرضا سرلك شاگردان مستقيم او در رده‌هاى نوجوانان، جوانان و بزرگسالان به حساب مى‌آيند.

در حال حاضر به غير از مربيان سازنده كه در سطح محلى، استانى و كشورى كاشف قهرمانان دنياى كشتى به حساب مى‌آيند بايد گفت ستاره‌هاى حال حاضر كشتى آزاد براى المپيك ٢٠٢٤ پاريس در سطح ملى كار خود را با مربيانى كه مى‌بينيد شروع كرده و اين مربيان در سطوح مختلف ملى به ويژه سطح پايه بيشترين نقش را در سازندگى آنها بر عهده داشته‌اند.

•محمد طلايى: حسن يزدانى، كامران قاسمپور، يونس امامى و عليرضا سرلك
•امير توكليان: رحمان عموزاد
•عليرضا رضايى: اميرعلى آذرپيرا
•غلام محمدى و ابراهيم مهربان: اميرحسين زارع

و اما موضوع روز كشتى ايران بى‌شك در وهله اول شرايط حسن يزدانى براى حضور و كسب سومين مدال يل جويبار در بازي‌هاى المپيك است و بعد از آن كسب آخرين سهميه كسب نشده در ٥٧ كيلوگرم در رقابت‌هاى تركيه كه اين مأموريت مهم بر عهده عليرضا سرلك گذاشته شده است.

حسن يزدانى در سطح تيم‌هاى نوجوانان و جوانان ايران با سرمربيگرى محمط طلايى پا به ميدان‌هاى بين‌المللى گذاشت و حتى با اين سرمربى مدال طلاى قهرمانى ٢٠١٧ بزرگسالان جهان در پاريس را به گردن آويخت شهرى كه حال در سال ٢٠٢٤ ميزبان المپيک سى و سوم است و يل كشتى ايران نيز اميد اول مدال طلاى آن براى كاروان ورزش ايران.

•افتخارات و مدال‌هاى حسن يزدانى با سرمربيگرى محمد طلايى:

????نوجوانان آسيا ٢٠١١ تايلند
????نوجوانان آسيا ٢٠١١ مجارستان
????جوانان آسيا ٢٠١٤ مغولستان
????جوانان جهان ٢٠١٤ كرواسى
????قهرمانى ٢٠١٧ بزرگسالان جهان پاريس

همچنين مدال‌هاى نقره و برنز سال‌هاى ٢٠١٥ و ٢٠١٨ حسن يزدانى در قهرمانى بزرگسالان جهان با حضور محمد طلايى به‌عنوان مربى در كادر فنى و طلاى ٢٠١٦ المپيک يل جويبار نيز با حضور محمد طلايى در اردوهاى قبل از اعزام به ريودوژانيرو كسب شده است.

•و اما افتخارات محمد طلايى به‌عنوان كشتى‌گير در دنياى كشتى آزاد:

????قهرمانى ١٩٩٤ جهان ٥٨ كيلو - استانبول
????قهرمانى ١٩٩٧ جهان ٥٨ كيلو - كراسنويارسك
????قهرمانى ٢٠٠٢ جهان ٦٠ كيلو - تهران

محمد طلايى براى تحقق و كسب طلاى دوباره المپيك كه بى‌شك از نگاه او حق حسن يزدانى به حساب مى‌آيد معتقد است بايد با تزريق آرامش اجازه دهيم او خود را بعد از جراحى كتف راست به درستى روى تشك پيدا كند.

طلايى كه يكى از بااخلاق‌ترين، بروزترين و فنى‌ترين مربيان حال حاضر كشتى آزاد ايران به‌شمار مى‌رود در گفت‌وگوى اختصاصى با "ورزش سه" حرف‌هاى جالبى را در مورد حسن يزدانى و لزوم اعزام او به تورنمنت ساسارى ايتاليا به جاى مجارستان بيان كرد كه خواندنش خالى از لطف نيست.

•س: با توجه به لغو تورنمنت سركيسيان ارمنستان كه محسن كاوه سرمربى تيم ملى آن را براى روى تشک رفتن حسن يزدانى تا قبل از بازيهاى المپيك طبق قوانين چرخه انتخاب كرده بود اين روزها چالش بزرگى ذهن همه را درگير كرده است، اينكه آيا تورنمنت رنكينگ دار مجارستان انتخاب درستى با توجه به عمل جراحى كتف محسوب مى شود؟

قانون كشتى اين است كسى كه آسيب ديده، ضرب خورده، عمل جراحى كرده، يك فوق ستاره عنوان دار است آنهم با ٩ مدال المپيك و جهان منطقى و حرفه اى به نظر نمى آيد دو ماه مانده به المپيك به تورنمنتى سنگين كه رنكينگ دار است اعزام شود و بدنش به بدن حريفان اصلى بخورد.

•س: يعنى از نگاه شما اعزام هفدهم خرداد ١٤٠٣ حسن يزدانى به تورنمنت مجارستان كار اشتباهى به حساب مى آيد؟

اعتقاد من اين است كه اصل در كشتى يعنى اعزام حسن يزدانى به تورنمنتى سبك تر براى بحث آمادگى و محك خوردن بدنى، از نگاه بزرگان كشتى هم اين كار درست است كه شرايطى را ايجاد كنيم كه فشار روانى و احتمال هر ريسك جبران ناپذيرى پايين بيايد.

•س: در حال حاضر حسن يزدانى براى رسيدن به سومين مدال المپيک خود و سرافرازى دوباره كشتى در ورزش ايران با درخشش در بازيهاى المپيك نيازمند چيست؟

حسن تنها نياز به تمركز و آرامش دارد، اينكه بعد از عمل جراحى كتف دست راست كه شش ماه از آن مى گذرد بتواند خود را پيدا كند. با انجام كشتى هاى سنگين آنهم با حريفان اصلى نبايد ريسك كرد و آن را بايد گذاشت بر روى تشك اصلى المپيک.

•س: البته اين موارد كه به عنوان اصل مطرح مى كنيد در مورد حسن يزدانى با ٩ مدال المپيک و جهان صدق مى كند ديگر، نسخه براى كشتى گير ديگرى كه جوان است قطعا فرق دارد؟

دقيقا، در حال حاضر حسن يزدانى با آن همه عنوان قلمروى خود را در كشتى جهان داراست كه شكار بايد وارد آن شود نه اينكه حسن را قبل از المپيک به مصاف با حريفان اصلى اش يا روس ها در تورنمنتى رسمى بفرستيم. به اصطلاح شير در قلمروى خودش مى ماند تا شكار پا در آن بگذارد نه اينكه براى شكار به قلمروى ديگرى وارد شود.

•س: پس با اين اوصاف نبايد حسن تا المپيك در تورنمنتى بين المللى به ميدان برود؟

نه اين هم درست نيست، در حال حاضر بهترين اتفاق حضور و اعزام حسن يزدانى به تورنمنت سبك تر ساسارى ايتالياست كه ٢٦ خرداد ١٤٠٣ و يك هفته بعد از تورنمنت رنكينگ دار مجارستان برگزار مى شود. حسن يزدانى در حال حاضر رنكينگ چهارم جهان را در اختيار دارد و نيازى به كسب امتياز ندارد بلكه ديگر كشتى گيران مثل آرون بروكس كه تيلور را برده و در رنكينگ جهانى جايى ندارد شايد به تورنمنتى رنكينگ دار نيازمند باشد.

•س: يعنى تورنمنت ساسارى ايتاليا را براى محك بين المللى حسن يزدانى و مشخص شدن وضعيت بدنى اش بعد از عمل جراحى و قبل از المپيك بهتر از مجارستان مى دانيد؟

بله و بى شك آقا محسن كاوه سرمربى تيم ملى و آقاى عليرضا دبير كه خودشان به عنوان رييس فدراسيون قهرمان المپيك و جهان هستند به اين موضوع اشراف فنى دارند و واقفند. قطعا تصميم درستى گرفته خواهد شد، اينكار كه حسن يزدانى دو ماه مانده به المپيک به تورنمنت رنكينگ دار مجارستان اعزام شود كارى غيرفنى و اصولى به عنوان اشتباهى محض است.
كشتى گيرى كه اول راه است بايد در ترنمنت هاى سنگين و رنكينگ دار محك بخورد نه حسن يزدانى با ٩ مدال المپيك و جهان، مصاف با حريفان اصلى براى امثال حسن آن هم دو سه ماه مانده به المپيك بايد در خود رقابتها و تشك اصلى اتفاق بيفتد. انشاالله كه رييس فدراسيون و سرمربى تيم ملى با تكيه بر تجربه خود بهترين تصميم را مى گيرند كه به نفع كشتى ايران در المپيك پيش روى باشد.

•س: پاريس و المپيك ٢٠٢٤ به نظر شما آخرين آوردگاه حسن يزدانى در كشتى خواهد بود؟

حسن ٢٩ سال دارد با ٩ مدال المپيك و جهان كه دهمين مدال را در پاريس خواهد گرفت و حقش طلاست. بار روانى را براى او نبايد بالا برد، از حسن يزدانى بهتر و حرفه اى تر نداريم، بايد با برنامه ريزى درست شرايطى را در ورزش كشور ايجاد كرد كه حسن تا ٣٣ سالگى بتواند ١٤ مدال المپيك و جهان را به كشتى ايران هديه دهد.
او مى تواند تا المپيك ٢٠٢٨ آمريكا و در اين المپيك هم روى سكو باشد، حسن يزدانى روى تشك كشتى كم فروشى نمى كند، هميشه حرفه اى كار كرده و يك عمر است از دايره خودش خارج نشده، او شديد زحمتكش است و كارش را به بهترين شكل روى تشك انجام مى دهد فقط نبايد تمركز و آرامشش را برهم زد.

•س: سوال آخر؛ عليرضا سرلك هم در سطح مبى شاگرد شما بوده آيا مى تواند در تركيه سهميه ٥٧ كيلو را بگيرد تا تيم كشتى آزاد با تركيب كامل به پاريس برود؟

عليرضا نقره قهرمانى جهان دارد و كشتى گير بسيار نجيب و با اخلاقى است كه على آرين به عنوان مربى برايش زحمات زيادى كشيده و با وجود آقا محسن كاوه و درايت سرمربى تيم ملى مى شود سهميه گرفت. سرلك بچه اليگودرز است و يك لر با غيرت كه اگر در قالب خودش در تركيه ظاهر شود و خودباورى را از دست ندهد توانايى كسب سهميه ٥٧ كيلوى المپيك را داراست.

✍???? پوريا تابان

دیگر خبرها

  • ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
  • عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف
  • عبور موفق از پیک تابستان امسال نیازمند همراهی مردم کردستان
  • عبور از دیوار چین: ستاره چینی برابر نوشاد زانو زد
  • آقای رئیسی! به‌قول حسین‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست /۳۴ ماه از عمر دولت تان گذشته و شما هنوز دارید می گویید: باید فلان شود و نباید بهمان شود!
  • وعده صادق، عبور از بازدارندگی خودساخته رژیم صهیونیستی بود
  • رفتن حسن یزدانی به مجارستان اشتباه است!
  • رمز‌های عبور‌امن سدی مقابل هکر‌ها
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شود
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شوند