Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@04:45:08 GMT

سختی عبور از دیوار بی اعتمادی مردم

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۶۱۴۴۱

سختی عبور از دیوار بی اعتمادی مردم

در این صورت است که دولت با در اختیار داشتن کنترل برنامه ها، خواهد توانست برون رفت اوضاع از آشفتگی های کنونی را براساس اهمیت عمودی آنها در دستور کار قرار دهد.  
آنچه سبب شده که به رغم شعارها و وعده های رنگارنگ نامزدهای انتخاباتی، افکار عمومی آن را باور نکند، در وهله نخست برخی وعده هایی نیست که از کمترین استدلال منطقی، علمی و واقعی برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجربه  ادوار انتخابات گذشته  چنین  آموخته است که شرط لازم وکافی برای امید بستن به هریک از نامزدهای این دوره از رقابت ها برای کسب کرسی ریاست دولت، باور پذیر شدن و بودن  ظرفیتی است که خواست، توان و اراده لازم را برای اجرای برنامه هایی که وعده داده می شود، در بضاعت آنان  دریابند. به عبارت روشن، نزد افکار عمومی این پرسش و خواست  مطرح است که با وجود به رسمیت شناختن همه مشکلات جاری کشور از سوی همه طرف های رقیب، آیا اراده لازم برای تشکیل دولتی قدرتمند که قادر به عبور از همه موانع کلیدی پیش پای دولت های گذشته، ایجادشده است؟ آیا قرار است دولت آینده تنها در اندازه کارگزاری عمل کند و به رفع و رجوع مشکلاتی مشغول شود که آن را مانند دولت های گذشته دچار روزمره گی های معمول کند؟ در این صورت دیر نخواهد بود که دولت آینده با هر ماهیت و رویکرد سیاسی – اقتصادی به همان سرنوشتی دچار شود که اسلاف آن دچار شدند.  

نخستین مناظره تلویزیونی هفت نامزد گزینش شده شورای نگهبان، به رغم حملات تند و تیز آنان به یکدیگر و اعلام هشدارها و نهیب هایی درباره خطرات احتمالی پیش روی کشور، اگرچه نتوانست شور لازم را میان مردم برای رغبت حضور فعال در انتخابات پیش رو فراهم کند،اما حاوی اشاراتی مهم از سوی هریک از نامزدها در چرایی دولت ضعیف بود. این اشارات،هر چند گذرا و پنهان در دعوای سیاسی، انگشت خود را متوجه جنبه هایی کرد که مدعیان کرسی ریاست دولت دهم برای کسب اعتبار و مشروعیت  نزد افکار عمومی، لازم است مختصات برنامه های خود را در این باره به روشنی تبیین کنند.  

سوء مدیریت؛ لزوم عبور از تنگناهای اقتصادی؛ فقدان برنامه در تعقیب اهداف رشد پایدار اقتصادی؛ تورم افسار گسیخته؛ بیکاری؛ بحران مسکن؛ ناتوانی در بهره گیری از ظرفیت های اقتصادی کشور از جمله کم رنگی و انفعال سرمایه داران کلان و خرد ملی؛ توقف در عدم بهره گیری از فرصت های تجاری – صادراتی با همسایگان؛  عدم حضور فعال در محیط اقتصاد جهانی؛ سقوط ارزش پول ملی؛ خطر یکی شدن اقتصاد کشور با مدل های ونزوئلایی و کره شمالی و سرانجام فقر محبوبیت، اعتبار علمی، دانش تجربی نامزدهایی که آن را به دیگری نسبت می دهند، موارد مهم و استراتژیکی بود که نامزدهای رقیب در نخستین مناظره خود نزد افکار عمومی به آن اشاره کردند. این اشارات البته واقعی است اما هیچ یک از نامزدها به چرایی و چگونگی این تصویر و تعریف ارایه شده آنان از اوضاع کشور نپرداختند؛ تصویری که در هر دوره از انتخابات ریاست جمهوری به شکل تشدید شده و بغرنج تر از گذشته، وسیله تبلیغات نامزدهای انتخاباتی قرار گرفته ، دارد و یحتمل خواهد داشت.  

بازخوانی مشکلات نزد مردم بدون داشتن ایده کار گشا با پشتوانه تضمین شده برای استقرار دولت قدرتمند،نزد مردمی که همه مشکلات را هر روز در سفره ها و سبد هزینه هایشان می بینند و لمس می کنند جذابیت ندارد.  مردم وعده های انتخاباتی نامزدها را با میزان اعتبار آنان در شعارهایشان و نیز منابع و ظرفیت های شناخته شده موجود برای امکان تحقق هریک از وعده ها ی مدعیان، متر کرده و می سنجند. از این رو  ممکن است نقد نامزدها از اوضاع همانی باشد که مردم دارند اما واقعیت آن است که برای جلب باور آنان باید از دیوار بلند بی اعتمادی های موجود عبور کرد.

ایده دولت قدرتمند به ایده پرداز آن متکی است. از این رو نامزدهایی که مردم ،نخستین مناظره آنان را در رقابت برای کسب ریاست کرسی دولت سیزدهم تماشا کردند، لازم است نخست این پرسش را از خود کنند که آیا در روزگار قحطی اعتماد و اعتبار، از گیرایی در ارایه برنامه هاشان نزد دیگران برخوردارند؟ دوم؛ تجربه مردم از میزان وفاداری و ایمان آنان به آنچه مدعی آن هستند، چگونه است؟ سوم؛  کارنامه آنان در همه سال هایی که در مقام های عالی بوده اند، چه مشروعیتی را امروز برای ایشان رقم زده تا پشتوانه ریاست بر دولت قوی و پیش برنده باشد؟
ظرفیت های موجود برای استقرار چنین دولتی چه میزان پاسخگوست؟

کد خبر 1523157

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سیاست خارجی افکار عمومی برنامه ها وعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۱۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور موفق از پیک تابستان امسال نیازمند همراهی مردم کردستان

هیوا لهونیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اعلام برنامه‌های پیش‌بینی شده برای مدیریت مصرف و گذر موفق از پیک بار تابستان سال جاری، اظهار کرد: تابستان امسال با توجه به تدابیر در نظر گرفته شده توسط وزارت نیرو در سطح کشور، مشترکین بخش خانگی و تجاری که در تابستان امسال مصارف برق خود را ۱۵ درصد نسبت به سال قبل کاهش دهند، علاوه بر برخورداری از پاداش صورتحساب‌ها و رایگان شدن قبض برق، از جوایز متنوعی چون ۶۰۰ دستگاه خودرو و لوازم خانگی و غیره برخوردار خواهند شد.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان با اشاره به اینکه ناترازی در حوزه تولید و مصرف برق وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به شرایط دشوار تأمین برق، لازم است هر اقدامی برای مدیریت پیک بار تابستان با نگاه به تداوم آن در سال‌های پیش‌رو برنامه‌ریزی و اجرا شود و این مهم نیازمند نگرش هدفمند در بخش‌های مختلف است.

لهونیان تصریح کرد: برای اینکه در پیک بار تابستان بتوانیم با مدیریت مصرف به خوبی از اوج بار عبور کنیم نیازمند مشارکت و همکاری مشترکین به‌ویژه در بخش صنعت هستیم و رویکرد شرکت توزیع نیروی برق استان بر این است که با استفاده از نظر صاحبان صنایع و بررسی پیشنهادات آنها با هماهنگی مناسب گذر موفقیت آمیزی از دوران اوج مصرف داشته باشیم.

وی افزود: در دوره زمانی ۱ خرداد الی ۳۱ شهریور و از ساعت ۸ الی ۲۴، صاحبان صنایع باید یک روز در هفته میزان مصرف برق خود را تعدیل کنند و به جای آن در روز جمعه فعالیت داشته باشند.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان به مشترکین بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: موضوع بعدی مشترکین بخش کشاورزی و انشعاب پمپاژهای آب و چاه‌های کشاورزی است که با همکاری ۵ ساعت روزانه (از ساعت ۱۲ الی ۱۷ مصرف برق نداشته باشند) بقیه ساعات مصرف برق این دسته مشترکین به صورت رایگان حساب می‌شود و علاوه بر آن مشمول پاداش همکاری خواهند شد.

لهونیان در خصوص مشترکین اداری هم اظهار کرد: دستگاه‌های اجرایی و دولتی حتماً باید در وقت اداری ۳۰ درصد و خارج از وقت اداری ۶۰ درصد کاهش مصرف داشته باشند در غیر این صورت برق آنها قطع خواهد شد.

این مقام مسؤول در پایان خاطر نشان کرد: در خصوص «مولدین خود تأمین» هم برنامه داریم و مشترکینی که مولد برق و یا ژنراتور دارند می‌توانند با مشارکت در این برنامه بخشی از برق خود را تأمین کرده و به کاهش بار شبکه هم کمک کنند و در این راستا مشوق‌هایی برای آنها در نظر گرفته شده است.

کد خبر 6098128

دیگر خبرها

  • ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
  • عبور موفق از پیک تابستان امسال نیازمند همراهی مردم کردستان
  • عبور از دیوار چین: ستاره چینی برابر نوشاد زانو زد
  • وعده صادق، عبور از بازدارندگی خودساخته رژیم صهیونیستی بود
  • فصل پنجم «نون‌خ» برای سلمان همراه با چاشنی ماه عسل بود
  • رمز‌های عبور‌امن سدی مقابل هکر‌ها
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شود
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شوند
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تسهیلات و کمک‌های بلاعوض دولت برای آتش‌سوزی شفت